Istoria instituției

Școala auxiliară nr.7 este fondată în 1971 conform Hotărârii de Guvern , este o instituţie de învățământ  special pentru elevii  cu dificultăți  severe de învățare ( dificultăți/dizabilități multiple,asociate) în care se instruiesc și educă la moment 69 elevi, dintre care 3 elevi  instruiți la domiciliu .

Şcoala activează în baza planului – cadru pentru învățământul  special. Este o instituţie cu program prelungit. Elevii se află în instituţie de la ora 08:30 -18:00 .  Sunt alimentați  gratuit în sumă de  28,10 lei zilnic  din partea Primăriei mun. Chişinău.

Şcoala dispune de săli de clasă amenajate cu material didactic şi ilustrativ, 5 ateliere şcolare – de tâmplărie,   croitorie, cabinet logopedic şi cabinetul psihologului,  cantină şcolară , sală de calculatoare, sală de festivităţi, ludotecă,  muzeu – ,,Casă Mare’’, sală de sport.

În instituţie activează cerc de dans popular ,,Mugurel” , cerc sportiv ,,Baschet” , ,,Fotbal”, ceramica ,,Mânuțe hărnicuțe”, arta acului ,,Uite ce pot face două mâini dibace” , cerc tapiserie „ Lădița bunicuței”, cerc micul declamator, ludoteca, prelucrarea artistică a lemnului.